vrijdag 18 januari 2013

De grondbeginselen


Eén van de eerste vereiste om te kunnen beginnen bouwen is natuurlijk over lapke grond beschikken. Niet evident. De meeste gronden die we te koop vonden waren ofwel te groot (ja ge moet nog iets over hebben om er nog een huis te kunnen opzetten ook hé), te klein (we willen net iets meer dan een garage met een dak), te recht, te schuin, te dit, te dat. Toegegeven, we zijn geen twee helden die het ene risico na het andere durven nemen, dus waarschijnlijk waren we iets te kritisch… 
One fine day reden we in onze eigenste wijk rond en vonden we een lapke dat wel kon dienen. Niet te groot, niet te klein, niet te ver, niet te duur (schrijf ik met een bedenkelijke frons op mijn gezicht.. alle grond is te duur!!!). Na wat heen en weer gebel/gemail met de immo, deden we een eerste bod…uiteraard véél te laag…of wat had je gedacht. Het tegenbod vonden wij te hoog en we lieten het betijen. Er zouden zich nog wel opportuniteiten aanbieden (maakten we onszelf wijs).
Enkele weken later, net voor de feestdagen, liepen we de ‘immoman’ op het lijf. Tussen de kalkoen en de ijstaart door vroeg hij of we nog geïnteresseerd waren. Bij ja, natuurlijk, maar niet tegen zo een hoge prijs… Hij raadde ons aan opnieuw een, ietwat hoger, bod te doen. Na wat bedenktijd (lees familiefeesten, veel spijs en drank…) deden we een bod….iets hoger dan het vorige, toch nog lager dan het tegenbod… Twee dagen later was ons bod aanvaard.
Hoera, tof, joepie, jeuj, plop (geluid van de bubbels)...aaah, …maarre…wat nu?

1 opmerking: